Animatievideo / Infographic

Soms zijn woorden alleen niet voldoende om complexe concepten, gegevens of verhalen duidelijk en boeiend te presenteren. Dan kunnen Infographics en geanimeerde video’s uitzonderlijk krachtige hulpmiddelen zijn om informatie op een heldere en effectieve manier over te brengen. Hier zijn enkele redenen waarom deze visuele vormen vaak de beste keuze zijn:

Infographics zijn slimme afbeeldingen. Ze mixen woorden, tekeningen, cijfers en kleuren om dingen duidelijker te maken. Als je bijvoorbeeld wilt laten zien hoeveel mensen van verschillende leeftijden van welke smaak ijs houden, kun je een ingewikkelde grafiek maken of het helemaal gaan uitschrijven of je kunt alle informatie vangen in een kleurrijke afbeeldingen stukjes taart die visueel laat laten wie het meest van welke smaak houdt.

Een infographic werkt vaak veel beter en overzichtelijker om zaken te verduidelijken dan een ‘gewone’ tekst.

Geanimeerde video’s zijn als kleine films die je informatie laten zien in plaats van te vertellen. Stel je voor dat je uitlegt hoe een zonnepaneel werkt. Met een geanimeerde video kun je stapsgewijs laten zien hoe de zonnestralen het paneel raken en hoe vervolgens in de daaropvolgende stappen elektriciteit wordt opgewekt die worst geleverd aan je apparaten thuis en/of aan het elektriciteitsnet.

Animatievideo voor de Maastro bestralingskliniek. Doel: protonentherapie uitleggen aan een kwetsbare doelgroep.

Animatievideo voor The Care Society. Doel: een complex zorgproduct terugbrengen tot begrijpelijke proporties.

Het vervaardigen van infographics en animated video’s kost tijd en geld en je hebt er specialisten voor nodig. Waarom zou je het dan doen in plaats van ‘gewoon’ een tekstschrijver inhuren?

  • Visuele Impact: Mensen verwerken visuele informatie sneller en onthouden deze beter dan tekstuele inhoud. Infographics en geanimeerde video’s combineren tekst, afbeeldingen, kleuren en beweging om een visueel aantrekkelijke ervaring te creëren. Dit verhoogt de kans dat de boodschap wordt begrepen en onthouden.
  • Complexiteit vereenvoudigen: Ingewikkelde concepten, statistieken of processen kunnen verwarrend zijn als ze alleen met tekst worden gepresenteerd. Infographics en geanimeerde video’s kunnen deze complexiteit vereenvoudigen door de informatie op te splitsen in gemakkelijk te begrijpen stappen, diagrammen, grafieken en animaties.
  • Beweging & Interactiviteit: Geanimeerde video’s voegen beweging toe aan de mix, waardoor complexe processen of concepten stap voor stap kunnen worden gedemonstreerd. Dit helpt bij het begrijpen van de chronologie en de onderlinge relaties van elementen. Infographics kunnen ook interactiviteit bevatten, waarbij kijkers kunnen inzoomen, klikken en verkennen voor meer diepgang.
  • Unieke Identiteit en Merkherkenning: Aangepaste infographics en geanimeerde video’s kunnen worden vormgegeven volgens uw merkidentiteit, wat bijdraagt aan een consistente visuele uitstraling en helpt bij merkherkenning. Deze unieke presentatie kan uw boodschap onderscheiden van anderen en uw merk versterken.
  • Sociale Media loves it: Visuele inhoud wordt snel gedeeld en verspreid op sociale media. Infographics en korte geanimeerde video’s zijn perfect voor dit doel, omdat ze in korte tijd de aandacht trekken en de kerninformatie overbrengen, waardoor ze geschikt zijn voor mobielgebruik en scrollgedrag.
  • Zien én horen: Geanimeerde video’s bieden niet alleen visuele, maar ook auditieve stimulatie. Dit kan de betrokkenheid vergroten en de boodschap nog krachtiger maken door middel van muziek, voice over en geluidseffecten.

Animatievideo voor NVPI. Doel: aan buitenstaanders uitleg geven over de rol van een platenmaatschappij.

Samenvattend zijn infographics en geanimeerde video’s effectieve instrumenten om complexe informatie helder, boeiend en gemakkelijk te begrijpen over te brengen. Ze bieden visuele impact, vereenvoudiging van complexiteit, verhalende kracht en interactiviteit, waardoor ze geschikt zijn voor diverse doeleinden, van educatie en marketing tot datavisualisatie en storytelling. Het kiezen van de juiste visuele vorm hangt af van je doelen, doelgroep en het type informatie dat u wilt communiceren. Striped Elephant heeft ruime ervaring met deze middelen en kan je goed adviseren hierin.

Ik zoek:

Project management

Hulp bij de socials

Een tekstbureau

Een fotograaf/videomaker

Een websitebouwer

Een bladen- en foldermaker

Een (nieuwe) huisstijl

Een animatie / infographic

Een raketgeleerde

Ik zoek:

Project management

Hulp bij de socials

Een tekstbureau

Een fotograaf/videomaker

Een websitebouwer

Een bladen- en foldermaker

Een (nieuwe) huisstijl

Een animatie / infographic

Een raketgeleerde

Scroll naar boven