Striped Elephant

Panelvoorzitterschap bij BMIM

Panels leiden tijdens Buma Music in Motion (BMIM)

De klant: Buma Cultuur – Buma Music in Motion
De opdracht: Panels voorzitten tijdens het conferentieprogramma van Buma Music in Motion en studenten van de Hogeschool van Amsterdam begeleiden bij de realisatie van een online verslag van het evenement
De case: Het conferentieprogramma is het belangrijkste en omvangrijkste onderdeel van het evenement Buma Music in Motion. Het is dus van belang dat keynotes en panels van het programma tot de verbeelding spreken. Niet alleen door de thematiek, maar ook de gastsprekers en goed voorzitterschap van de panels.

Kennis van de materie, het vermogen om sprekers op hun gemak te stellen zodat ze het achterste van hun tong laten zien, een goed luisterend oor, relevante vragen (soms op het scherpst van de snede), publieksparticipatie realiseren en een goede organisatie; belangrijke elementen van goed voorzitterschap. Met die wetenschap geeft Striped Elephant met kennis van zaken en betrokkenheid invulling aan de opdracht.

Daarnaast is een aantal studenten van de Hogeschool van Amsterdam begeleid in de organisatie, productie en realisatie van een online magazine dat verslag doet van het conferentieprogramma. Denk hierbij aan het opstellen van een redactieformule, organisatie, begeleiding in de daadwerkelijke productie, tekstadviezen en assistentie in de uitvoering.

Buma Music in Motion is een initiatief van Buma Cultuur. Het evenement richt zich specifiek op muziekgebruik in media (reclame, film, tv, games etc.) en brengt de wereld van componisten, tekstschrijvers, mediaproducenten, managers, synch agents en music supervisors bij elkaar. Belangrijkste doel is het stimuleren van de markt door vraag en aanbod bij elkaar te brengen. Door awards uit te reiken, door een matchmaking programma en door een conferentie waar relevante en actuele thema’s worden besproken.

Buma Cultuur ondersteunt en promoot het Nederlands muziekauteursrecht in zowel Nederland als in de belangrijkste exportmarkten voor de Nederlandse (niet per se Nederlandstalige) muziek.