Striped Elephant

En wat doet Striped Elephant dan eigenlijk?

CONTENT & STRATEGIE:

TEKSTCREATIE & SHORT COPY
BROCHURE- & MAGAZINEPRODUCTIE
FOTO & VIDEO
WEBSITE ADVIES & REALISATIE
SOCIAL MEDIA TRAINING & INVULLING
STRATEGISCH ADVIES & COACHING
PROJECT MANAGEMENT

Striped Elephant ondersteunt bedrijven en organisaties bij het inrichten en realiseren van hun marketing. Dat doen we op vele manieren, van bedrijfsadvies tot websiterealisatie en van (ad interim) project management tot praktische tekstproductie. We bouwen hierbij op expertise van nu, ervaring uit het verleden en trekken leer uit de resultaten van het heden, de ‘insights’. Daar waar we specifieke expertise of ervaring voor het realiseren van content of het inrichten van kanalen missen, maken we gebruik van ons uitgebreide netwerk van professionals.

TEKSTCREATIE & SHORT COPY:

Interviews. Praktische en heldere teksten voor websites, nieuwsbrieven, brochures of voor in powerpoints. Short copy (compacte fragmenten tekst) om je bedrijf of dienstverlening kernachtig te omschrijven.

Voorbeeld: Interviews en achtergrondverhalen naar aanleiding van 100 jaar Vorm, een van de grootste vastgoedontwikkelaars van Nederland.

BROCHURE- & MAGAZINEPRODUCTIE

Flyers, brochures, kleinere magazines tot en met volledige glossy producties met alle toeters en bellen indien gewenst. Indeling, redactie, beeldredactie, opmaak, drukwerkbegeleiding. Volledige ontzorging voor kleine zowel als grote printproducten.

Voorbeeld: All-in brochureproductie voor KPN-onderdeel E-Zorg, ten behoeve van beursaanwezigheid en andere communicatiemomenten.

FOTO & VIDEO

Fotoshoots en videoproducties van groot tot klein. Op locatie of in de studio. Voor intern of extern gebruik. Inclusief editing, eventuele ondertiteling (noodzakelijk voor op de socials) en nabewerking.

Voorbeeld: Mini-documentaire over de Alfa Brouwerij, onderdeel van bijna 20 videoproducties om verhalen te vertellen over deze 150 jaar oude ambachtelijke familiebrouwerij uit Limburg.

WEBSITE ADVIES & REALISATIE

Inventarisatie van bestaande websites, qua structuur en content. Optimalisatieadvies, wireframing, contentproductie en websiterealisatie (evt. inclusief webshop en afhandeling). Van klein tot middelgroot.

Voorbeeld: Advies, Design, bouw en volledige inrichting (tekst en beeld) van de website voor ict-bedrijf Technologic.

SOCIAL MEDIA TRAINING & INVULLING

Adviseren over de invulling van de verschillende social media kanalen, advies en ondersteuning inzake de content daarvoor en eventueel een (tijdelijke) invulling van de rol van social media manager

Voorbeeld: Realisatie van tientallen (kids) video’s, posts en advertentiecamapganes op Instagram en Facebook. Inclusief promotiebudgetten. Dit alles ten behoeve van een onderwijscampagne van Stichting Voice.

STRATEGISCH ADVIES & COACHING

Inventarisatie van de bestaande communicatie- en marketinguitingen. Advies over optimalisatie daarvan en het opstellen van kanalen- en contentstrategie. Coaching van medewerkers zodat deze zelf met de inrichting en vulling van de verschillende kanalen aan de slag kunnen.

VoorbeeldOntwikkeling van een content- en kanalenstrategie voor Alfa Bier, grootste onafhankelijke bierbrouwer van Nederland.

PROJECT MANAGEMENT

Communicatie- en logistieke ondersteuning voor campagnes, congressen en andere marketingactiviteiten. Aansturing dan wel ondersteuning van bestaande afdelingen of organisaties

VoorbeeldInrichting van het Eurosonic Noorderslag 2020 conferentieprogramma inclusief moderation van een aantal panels

DE GROTE LIJNEN

Advies

We adviseren over een bestaande content- en kanalen strategie, of we ontwikkelen deze (mede) op basis van de merkwaarden van een bedrijf of organisatie. Dat is in essentie wat Striped Elephant doet. De wijsheid in pacht? Nee, samen met de klant!

Striped Elephant helpt met het inrichten en uitvoeren van een effectieve content marketing strategie.

Creatie & Realisatie

We realiseren middelen zoals websites, nieuwsbrieven, magazines, flyers, brochures, maar ook brandbooks, huisstijlen, webteksten, persberichten, social media posts of visuals (fotografie, video, infographics). Allemaal zelf? Nee, geholpen door ons netwerk aan professionals!

Mooie content is op zich nog niets, relevante content is waar het om gaat!

Regie & Analyse

We regisseren en bewaken de content marketing flow en zorgen ervoor dat deze steeds in lijn is met de strategie en uiteindelijke natuurlijk de merkwaarden. Dit vraagt nadrukkelijk ook om analyses van de impact van content en vooral ook om duiding van de behaalde resultaten. Meten is weten? Meten is leren!

Conversie hoeft niet altijd op conversie gericht te zijn, maar kan ook in het teken van betrokkenheid en loyaliteit staan.