Striped Elephant

Online event magazine voor Buma NL -> in 24 uur!!

De klant: Buma NL
De opdracht: Promoot ons jaarlijkse event Buma NL, direct na afloop ervan! Dus laat zo veel mogelijk mensen uit de branche zien hoe het event is verlopen en creëer daarmee ook meteen een promotie voor het komende evenement in 2019.
De case: Al tijdens het evenement worden door Striped Elephant (SE) alle bijdragen van journalisten, fotografen en de videocrew verwerkt in een online omgeving die binnen 24 uur na afloop van Buma NL wordt geactiveerd als een online event magazine met een complete terugblik op het evenement in tekst, foto en video.

 

Tino Martin, Jan Smit, Marco Borsato & Ronnie Flex

Deze vier en heel veel andere professionals uit de Nederlandse muziekindustrie bezochten Buma NL, een  initiatief van Buma Cultuur. Het is een evenement dat volledig draait om Nederlandstalige muziek en onderstreept het belang hiervan voor de nationale muziekindustrie- en cultuur. Het conferentieprogamma met panels, presentaties en interviews biedt (semi) muziekprofessionals kans relevante praktijkkennis op te doen en informatie uit wisselen. Aanstormend talent wordt in staat gesteld hun demo te laten horen aan en advies te vragen bij professionals uit de muziekindustrie.

Uniek element in het dagprogramma draagt de naam ‘Muzikale Snelkookpan’. Drie teams krijgen elk vier uur om een nieuwe compositie te schrijven, te produceren en op te nemen. Een vakjury kiest uiteindelijk aan het eind van de dag het ‘winnende liedje’.

Buma NL wordt traditioneel afgesloten met een grootse Award show waar prijzen worden uitgereikt aan de meest succesvolle liedjesschrijvers, tekstschrijvers, artiesten en producers van het afgelopen jaar.

 

Het online magazine

Het online magazine biedt een uitgebreide terugblik op de negende editie van Buma NL. Met gefilmde interviews, panelverslagen, fotogalleries en een uitgebreid verslag van de Award show. Uniek aan de productie van het magazine is het tijdsbestek waarin het gemaakt is, namelijk één dag. Zodat alle bezoekers de dag na het evenement al konden terugblikken. Tevens zijn ook alle ruim 25.000 leden van Buma/Stemra via een e-mailcampagne op de hoogte gebracht van het magazine.

Belangrijk aspect van het magazine is dat de geproduceerde content het hele komend jaar gebruikt wordt voor onder andere de social mediacampagne. Door berichten met kwalitatief goede en relevante content op Facebook en Instagram wordt ook het bezoek naar het online verslag van editie 2018 aangejaagd. Daarnaast wordt het magazine met regelmaat uitgebreid met nieuwe content, deels al geproduceerd is tijdens de 2018 editie. Daarmee blijft het magazine het hele jaar relevant en een belangrijk communicatieplatform voor de editie die op 30 september 2019 zal plaatsvinden.

1 reactie