Striped Elephant

Moderne nieuwe website voor Must Have Flowers

De Klant: Must Have Flowers
De Opdracht: Realiseer een website op basis van het huidige productaanbod en de huidige dienstverlening rekening houdend met uitbreidingsplannen
De Case: Een kleine bloemenzaak met ambitieuze uitbreidingsplannen wil ook online aan de weg timmeren. Maar dan moet je o.a. opboksen tegen de gevestigde grote ketens die een zeer professionele online aanwezigheid hebben. Aan ons de vraag een aantrekkelijke website in te richten die eenvoudig genoeg is om zelf te kunnen vullen en bijhouden en die professioneel genoeg is om aan het ambitieniveau te voldoen.

 

Niet groter doen je bent maar wel een website presenteren aan je klanten en potentiële klanten die past bij wie je bent en wat je kunt!

Als kleine zelfstandige in de bloemenbranche had opdrachtgever Noor de Wit niet heel veel ruimte nodig om een start te maken. Maar het succes van haar bloemenwinkel in Houten bracht ook de kans op uitbreiding met zich mee en die heeft ze met beide handen aangegrepen. In ruimte, in omzet en in productportfolio en dienstverlening. Concurreren met de grote ketens is geen ambitie, maar een duidelijke en herkenbare aanwezigheid online in de vorm van een stijlvolle en moderne website is wel een noodzaak. En daar hoort naast een overzicht van alle mogelijkheden voor particulieren alsook bedrijven ook een goede webshop bij. Uiteraard met veilige betaalopties en een eenvoudige afhandeling van de bestellingen.

We hebben eerst goed geïnventariseerd wat nu de daadwerkelijke behoefte is die er ligt. Websitecreatie, en daarbij willen we websitebouwers niet te kort doen, is in WordPress niet al te ingewikkeld, maar je moet eerst een exacte outline maken van wat er moet komen. Functioneel zowel als creatief. Kleurgebruik, beeldgebruik, aanspreekvorm, tekst-beeldverhouding enzovoort. Je kunt niet ‘zo maar’ een template uitzoeken dus. In moodboard-sessies kom je tot een uitgangspunt en dan volgt de technische realisatie en vervolgens de vulling met de juiste content. Belangrijk vertrekpunt in deze opdracht is ook de behoeft van Must Have Flowers om zelf aan de knoppen te kunnen zitten. Beelden plaatsen, teksten bewerken, items aan de webshop toevoegen en à la minute een overzicht hebben als het gaat om de prestaties van de webshop. Het is maar een greep uit datgene dat een kleinere organisatie of een kleine zelfstandige zou moeten kunnen zonder daar nog iemand anders bij nodig te hoeven hebben. En dat is nu dus ook precies wat Striped Elephant doet!