Striped Elephant

Meten is weten: 25% groei op Instagram en 12% groei op Facebook voor Alfa Bier

Striped Elephant sluit Alfa Bier-project met zeer overtuigende resultaten af!

Overtuigende cijfers! Meer dan 25% groei op instagram en 12% groei op facebook gerealiseerd. In zes maanden tijd. En misschien nog wel belangrijker: een grote toename als we kijken naar de interactie. Er is veel meer betrokkenheid bij het merk Alfa Bier ontstaan. Een verdrievoudiging bij instagram en een verdubbeling op facebook. We zijn samen met de klant erg happy met de toegenomen ipm-score. Dat is voor een bedrijfspagina in de huidige omstandigheden best een uitdaging.

Facebook ipm – juli 2018

Instagram groeide van 1 maart tot 1 september 2018 met 25%. Facebook groeide in diezelfde periode met bijna 12%. De interactie-score varieert uiteraard afhankelijk van de meetperiode, maar over de gehele periode dat SE de volledige digitale communicatie van de grootste onafhankelijke bierbrouwer van Nederland onder zijn hoede had, is deze op instagram tussen de 80 en 100 geweest (een verdrievoudiging tov de beginwaarde).

Bij facebook heeft deze tijdens de looptijd van het project steeds rond de 20 geschommeld (een verdubbeling).

Instagram ipm – juli 2018

Nieuwe algoritmes en nieuw beleid voor bedrijfspagina’s heeft performance in de afgelopen periode negatief beïnvloed. Desondanks wist SE voor Alfa Bier een sterke groei te bewerkstelligen. Niet door het inzetten van grote advertentiebudgetten maar vooral ook door het maken van kwalitatief hoogwaardige content.

Begin 2018 kregen we de opdracht om voor de Zuid-Limburgse familiebrouwerij Alfa een content- en kanalenstrategie uit te werken. Naast het meer strategisch advies rapporteerden we ook ‘down to earth’, dat ons inziens de website volledig vernieuwd moest worden en dat men anders om moest gaan met de verschillende social mediakanalen. Na het presenteren van het rapport werd ons al snel gevraagd de volledige uitvoering van de adviezen voor onze rekening te nemen, totdat de Alfa-organisatie er intern klaar voor was de verschillende activiteiten over te nemen. Dus dat men uiteindelijk zelf invulling ging geven aan de strategie. Logisch en ook een advies van SE in het rapport.

En zo startte in maart 2018 een traject van zes maanden intensieve samenwerking. Naast realisatie van een compleet nieuwe website, een nieuwe nieuwsbrief, organisatie en begeleiding van twee grote en een twintigtal kortere videoproducties en een drietal professionele fotoshoots (zie onder voor een aantal voorbeelden!), heeft SE in de afgelopen zes maanden alle web- en socials-content vervaardigd. Zowel tekst als beeld. Ook verzorgde SE de media-inkoop voor de verschillende kanalen alsmede de performance rapportages.

Eind augustus hebben we de online communicatie weer overgedragen aan Alfa zelf.De overdracht van SE naar de marketingverantwoordelijken bij Alfa heeft inmiddels plaatsgevonden en met veel plezier en toch ook wel trots kijkt SE nu terug op een succesvol project waarbij het als interim full service marketingafdeling voor Alfa Bier heeft gefungeerd.