Striped Elephant

Animated video voor The Care Society

Pitching presentatie voor The Care Society

De klant: The Care Society
De opdracht: Maak een pitch presentatie die The Care Society kan gebruiken om zichzelf bij klanten en partners te introduceren.
De case: De vraag en opdracht van de klant was kort en helder. Creëer een presentatie voor pitching doeleinden binnen het beschikbare budget! De klant wist wat hij wilde hebben, wat hij te besteden had en waar hij het voor wilde gebruiken. Het idee: een powerpoint presentatie.

Maar … het werd toch wat anders. Na ons introductiegesprek werd ons al snel duidelijk dat niet ze niet een powerpoint presentatie, maar een animated video nodig hadden om de complexe boodschap van The Care Society pakkend en dus effectiever over het voetlicht te krijgen.

De dienstverlening die The Care Society is gebaseerd op innovatieve ICT-oplossingen in een steeds complexer georganiseerde zorgmarkt, maar kent nauwelijks of geen referenties. Een nieuwe dienstverlening van een nieuwe partij vraagt om een heldere, prikkelende introductie. Die niet langdradig of te gedetailleerd is en zeker niet te lang duurt. De eerste kennismaking met The Care Society moet voor mogelijke klanten en/of partners dus kort en prikkelend zijn, de juiste toon raken en tevens de inhoudelijk genoeg duidelijkheid verschaffen waardoor de interesse op een positieve manier wordt gevoed.

Waarom animated video? Omdat je daarmee in staat bent om in een korte tijd een complexer verhaal te vertellen dat bovendien beter beklijft. Video spreekt nu eenmaal meer tot de verbeelding. In de overdaad aan boodschappen die we dagelijks voorgeschoteld krijgen, wordt visuele informatie bovendien makkelijker en sneller verwerkt. Daarnaast is het mogelijk om de video op verschillende kanalen – website, LinkedIn, Facebook, Instagram, e-mailnieuwsbrief, YouTube etc. – autonoom in te zetten. Onderzoekscijfers tonen bovendien aan dat zo’n 70 procent van alle online geconsumeerde informatie uit video bestaat. Tot slot is uit onderzoek ook gebleken dat de inzet van video resulteert een verbeterde bereiks- en conversieresultaten. De animated video moet de klant of partner interesseren en vervolgens meenemen in de volgende fase in de klantreis.