Striped Elephant

Project Management ESNS 2020

De klant: ESNS, het grootste Europese showcase festival op het gebied van muziek.
De case: Striped Elephant opereerde als verlenging van de ESNS-organisatie en startte al zo’n driekwart jaar voor de 2020-editie met het opstellen van het congresprogramma en het samenstellen van de panels. Daarnaast was SE verantwoordelijk voor nieuwsbrieven, websiteteksten en panel-teksten alsook juryrapporten. Ook de coördinatie tijdens ESNS zelf werd gedeeltelijk door ons ingevuld.

Binnen het steeds groter wordende (Europese) concurrentieveld van de meerdaagse muziekindustrie-congressen blijft ESNS zichzelf steeds weer opnieuw uitvinden. Met aandacht voor de relevante muziekstromingen, veranderende branche-uitdagingen en een evenwichtig congresprogramma waarin ruimte is voor sprekers en spreeksters uit alle geledingen van de muziekindustrie. Doel was een goede afspiegeling te krijgen van de huidige muziekindustrie. Hierbij was de budgettaire bewaking uiteraard ook een aandachtspunt, net als sustainability van het complete programma.

Een groot evenement als ESNS (meer dan 40.000 bezoekers) heeft een maandenlange voorbereiding nodig en eigenlijk starten na afloop van de ene editie al de activiteiten voor de volgende editie. Het 4-daagse congresprogramma wordt opgebouwd rondom actuele thema’s die spelen in de branche. Naast het agenderen van deze thema’s bereiden wij de setup voor en worden sprekers en panelleden uit de muziekindustrie, de politiek en de wetenschap van nationale en internationale allure benaderd en geboekt. Zowel inhoudelijk als logistiek een uitdagende klus.

4 dagen en 40.000 bezoekers

Een groot evenement als ESNS (meer dan 40.000 bezoekers) heeft een maandenlange voorbereiding nodig en eigenlijk starten na afloop van de ene editie al de activiteiten voor de volgende editie. Het 4-daagse congresprogramma wordt opgebouwd rondom actuele thema’s die spelen in de branche. Naast het agenderen van deze thema’s bereidden wij de setup voor en worden sprekers en panelleden uit de muziekindustrie, de politiek en de wetenschap van nationale en internationale allure benaderd en geboekt. Zowel inhoudelijk als logistiek een uitdagende klus.

Een van de uitdagende problemen was dat de afstand tot de jeugd moest worden geëlimineerd en dat er een realistische verhouding man/vrouw binnen de panels en over het gehele programma (optredens). Gezien de algemene teneur van de recensies tijdens- en na afloop van het event, is ESNS 2020 op dat gebied zeker een succes te noemen!